Vineri, 13 - ziua naufragiului navei de croazieră Costa Concordia

Autor: Ana Raduta Postat la 13 aprilie 2012 24 afişări

Pentru Costa Concordia, ziua de vineri 13 ianuarie, a fost una cu mare ghinion – nava de croazieră a naufragiat în Italia, cu peste 4.000 de oameni la bord.

La bordul navei se aflau peste 3.200 de pasageri şi 1.000 de membri ai echipajului. Dintre aceştia, şase au decedat, iar 14 încă nu au fost găsiţi. Norocul celorlalţi a fost că nava s-a lovit de un banc de nisip la o distanţă relativ mică faţă de mal. Dacă accidentul s-ar fi produs în larg, astăzi am fi vorbit despre un dezastru similar scufundării Titanicului. De vină se pare că a fost chiar căpitanul navei, Francesco Schettino, cercetat acum pentru omor prin imprudenţă şi acuzat de abandon la locul accidentului.

Încă de la început vasul a plecat în larg sub auspicii negative. Cei care cred în superstiţiile marinăreşti, s-au temut încă de la "botezul" navei că nu va avea o viaţă lungă, întrucât sticla de şapmanie nu s-a spart atunci când a fost lovită de vas. Acesta nici nu este primul accident - în 2008, Costa Concordia se pregătea să intre în portul din Sicilia, dar, din cauza furtunii, a lovit unul dintre docuri.

SURSA: www.theatlantic.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
groază,
croazieră,
blestemate,
Costa Concordia
/actualitate/vineri-13-ziua-naufragiului-navei-de-croaziera-costa-concordia-9517455
9517455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.