Vin de soparle si serpi. Vezi aici cele mai ciudate bauturi alcoolice din lume

Autor: Roxana Cristea Postat la 21 martie 2011 479 afişări

V-ati saturat sa beti vin sau bere in fiecare zi? Vreti sa incercati ceva cu totul nou? Vinul din sarpe, Chica si Kumis sunt doar cateva din cele mai ciudate bauturi din lume.

O alta bautura ciudata din lume este vinul din pui de soarece. Foarte popular in China si in Coreea, vinul din pui de soareci este considerat o cura pentru problemele de ficat si raceala. Ganditi-va ca este un remediu ieftin pentru oamenii care nu isi permit sa mearga la doctor.

Vinul din pui de soareci este preparat prin inecarea unui numar mare de soricei in damigene pline cu vin din orez. Puii nu trebuie sa fie mai mari de doua, trei zile pentru ca bautura sa nu aiba fire de blana in ea. Apoi, licoarea este depozitata timp de un an intr-un loc intunecat si uscat si mai apoi poate fi consumata. Pentru a te vindeca nu este nevoie decat de un pahar. O alta licoare stranie este Kumis, o bautura populara in Asia Centrala facuta din lapte de iapa fermentat. Modalitatea de preparare a bauturii dateaza inca din secolul 5 i.Hr si a fost descrisa de Herodot. Bautura contine alcool in proportie de 0,7 si 2,5%.

Sursa:blog.hotelclub.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soparle,
serpi,
alcoolice
/actualitate/vin-de-soparle-si-serpi-vezi-aici-cele-mai-ciudate-bauturi-alcoolice-din-lume-8082604
8082604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.