Viitorul ar putea să ne-o ia înainte: Avertisment apocaliptic al celor mai sclipitoare minţi din IT legate de avansul roboţilor

Postat la 22 august 2017 180 afişări

Cei mai mari dezvoltatori de inteligenţă artificială şi de robotică au atras atenţia în mod colectiv, în cadrul unei conferinţe din Melbourne, asupra armelor letale autonome şi a roboţilor de război care pot funcţiona pe baza inteligenţei artificiale, şi au cerut Naţiunilor Unite să interzică dezvoltarea de armament în această nişă, potrivit Business Insider.

Viitorul ar putea să ne-o ia înainte: Avertisment apocaliptic al celor mai sclipitoare minţi din IT legate de avansul roboţilor

Revoluţia armamentului de război este aproape, iar roboţii ucigaşi cu inteligenţă artificială şi armamentul letal cu funcţionabilitate autonomă sunt pe cale de a deveni realitate. Oamenii de ştiinţă şi cei mai mari jucători din industrie prezintă o îngrijorare majoră faţă de acest fenomen.

O scrisoare deschisă, semnată de 116 fondatori de companii care activează în domeniul roboticii şi a inteligenţei artificiale, a fost trimisă către Naţiunile Unite, în cadrul celei mai mari conferinţe din domeniu, International Joint Conference on Artificial Intelligence, încât Naţiunile Unite a amânat tratativele asupra acestei probleme, pentru sfârşitul anului.

Această scrisoare este prima iniţiativă comună a companiilor din domeniu pentru a atrage atenţia asupra problemei. În trecut, o singură companie, Canada Clearpath Robotics, a cerut interzicerea armelor letale autonome.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.