VIDEO Descoperire ISTORICĂ: Hidrogen transformat în METAL! "Te uiţi la ceva care nu a mai existat niciodată!"

Autor: Alina Mihai Postat la 30 ianuarie 2017 1207 afişări

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au reuşit să creeze o mică cantitate din cel mai rar şi, eventual, cel mai valoros material de pe planetă. Este vorba despre hidrogenul convertit în metal, un act uimitor al alchimiei moderne.

VIDEO Descoperire ISTORICĂ: Hidrogen transformat în METAL! "Te uiţi la ceva care nu a mai existat niciodată!"

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au reuşit să creeze o mică cantitate din cel mai rar şi, eventual, cel mai valoros material de pe planetă. Este vorba despre hidrogenul convertit în metal, un act uimitor al alchimiei moderne, transmite The Independent.

Profesorul Isaac Silvera, care a făcut descoperirea alături de Dr. Ranga Dias, a declarat: "Este Sfântul Graal al fizicii de înaltă presiune".

 

"Este primul eşantion de hidrogen metalic obţinut vreodată pe Pământ, iar atunci când te uiţi la el, te uiţi la ceva care nu a mai existat niciodată până acum", a explicat savaltul.

 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE MEDIAFAX

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.