Videanu: Impozitarea cu 16% a sumelor ce depăşesc 4.500 de lei este "o măsură prociclică" adică duce "către dezastru"

Postat la 31 mai 2012 61 afişări

Democrat liberalul Adriean Videanu a declarat, joi, că propunerea premierului Victor Ponta privind impozitarea veniturilor de peste 4.500 de lei ale bugetarilor cu 16% reprezintă "o măsură prociclică" adică duce "către dezastru".

"Din păcate, măsurile pe care domnul Ponta le propune, de impozitare a acestor venituri cu 16% a sumelor ce depăşesc 4.500, din punct de vedere al substanţei politicilor fiscale este o măsură prociclică. Şi am să vă explic că înseamnă o măsură prociclică, care adânceşpte efectele crizei. Este ca şi cum o maşină aflată în pantă, care se îndreaptă către un zid, el accelerează. Accelerează şi se duce către dezastru. Asta înseamnă o măsură prociclică, la ceea ce face domnu Ponta", a explicat Videanu într-o conferinţă de presă.

El l-a criticat pe Ponta pentru modul în care a vorbit despre impozitarea salariilor care depăşesc 4.500 de lei din sectorul public.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sume,
"măsură prociclică",
dezastru
/actualitate/videanu-impozitarea-cu-16-a-sumelor-ce-depasesc-4-500-de-lei-este-o-masura-prociclica-adica-duce-catre-dezastru-9692270
9692270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.