Victor Ponta: "Când eram copil, mergeam foarte des la biserică"

Postat la 16 august 2014 78 afişări

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la slujba religioasă închinată comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni, de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti.

Victor Ponta: "Când eram copil, mergeam foarte des la biserică"

El s-a rugat la moaştele Sfinţilor Brâncoveni şi a sărutat raclele, afirmând apoi pentru presă că s-a rugat "pentru familie, pentru cei dragi, pentru oameni să aibă o viaţă mai bună, şi să trăim în România ca în ţara noastră de care să fim mândri".

"Am declarat, încă din 2013, anul 2014 ca Anul Brâncoveanu. Am sprijinit toate acţiunile, atât ale Bisericii Ortodoxe al cărei sfânt este domnitorul Brâncoveanu, cât şi celelalte acţiuni, pentru ca în 2014, România să îşi aducă aminte de un mare domnitor, sfânt al Bisericii Ortodoxe, care, în urmă cu 300 de ani, şi-a dat viaţa pentru a păstra identitatea şi valorile româneşti", a declarat premierul. "Din acest punct de vedere, am reuşit, chiar şi în locul în care a fost deţinut Constantin Brâncoveanu, la Edicule, în Istanbul, să avem o placă comemorativă şi îmi doresc, cât mai mult posibil, ca valorile pe care le-a reprezentat domnitorul Brâncoveanu pentru neamul românesc, pentru biserică, să fie valori la care să ne raportăm în continuare."

"Când eram copil, mergeam foarte des la biserică, pentru că bunicul meu era preot aici, la Dascălu, şi mă lua cu el. Nu neapărat că eram un copil mai credincios decât alţii, dar stăteam cu bunicul meu destul de des", a spus Ponta.

El a refuzat să răspundă întrebărilor presei pe subiecte politice, replicând: "Daţi-mi voie, în curtea bisericii, să vorbesc doar despre lucrurile care ţin de spiritualitate, politică avem timp de luni să facem".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/victor-ponta-cand-eram-copil-mergeam-foarte-des-la-biserica-13100802
13100802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.