Victima sefului FMI: Ma simt "singura pe lume". Fosta sotie il apara pe Strauss-Kahn

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 mai 2011 41 afişări

Avocatul cameristei care l-a acuzat de abuz sexual pe Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, a declarat ca aceasta "se simte singura pe lume" si ca spune adevarul.

Conform avocatului Jeffrey Shapiro, citat de Associated Press, camerista nu avea idee cine este agresorul ei, nerecunoscandu-l pe seful FMI, si nu a aflat cine este decat la o zi sau doua dupa incidentul de la hotelul Sofitel. Victima este o imigranta din Guineea (vestul Africii) in varsta de 32 de ani, mama a unei fete de 15 ani, iar identitatea ei a ramas oficial protejata.

Avocatul lui Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, si-ar fi schimbat radical strategia, sustine tabloidul The New York Post, in sensul ca acum nu va mai insista pe alibiul cu plecarea clientului sau ca sa ia pranzul impreuna cu fiica sa, Camille, exact la ora cand victima sustinea ca a fost agresata, ci va incerca sa demonstreze ca relatia cu camerista a fost liber consimtita, nu o tentativa de viol. O astfel de abordare ar fi insa ciudata, intrucat avocatii sustinusera initial ca nu a avut loc niciun fel de contact sexual.

Surse apropiate investigatiei au declarat pentru Fox News ca s-a gasit sange pe cearsafurile din camera de hotel a lui Dominique Strauss-Kahn. Tot Fox a relatat ca menajera ar fi alunecat si cazut pe podea cand a incercat sa scape de agresor si ca are contuzii din aceasta cauza.

Alt tabloid, Daily Mail, sustine ca fratele victimei ar fi declarat ca aceasta l-a sunat, plangand, la o ora dupa incident si i-ar fi zis "Cineva mi-a facut ceva foarte rau. Am fost atacata", povestind ca Strauss-Kahn a agresat-o. Ziarul sustine si ca menajera e musulmana, un detaliu care probabil ii va starni, previzibil, pe cei ce au comentat pe marginea faptului ca seful FMI are origini evreiesti.

Una dintre cele doua foste sotii ale lui Strauss-Kahn, Brigitte Guillemette, l-a aparat pornind tot de la alibiul invocat initial de avocati, declarand pentru Le Parisien: "Va puteti imagina un tata care face ceva atat de ingrozitor si apoi pleaca sa ia pranzul cu fiica sa dupa doar cateva minute? El e bland, violenta nu-i sta in fire. Nu cred ca l-am vazut vreodata nici macar incuind o usa!"

Strauss-Kahn se afla in temutul penitenciar Rikers Island din New York, unde sta singur in celula si are un gardian care il protejeaza cand iese din incapere. Gardianul ii verifica starea la fiecare jumatate de ora, asa cum se intampla cu detinutii susceptibili de impulsuri sinucigase. Luni, tribunalul districtual din Manhattan i-a refuzat francezului eliberarea pe cautiune, ca sa nu plece din tara. Avocatii lui vor cere din nou eliberarea pe cautiune la urmatoarea audiere, prevazuta pentru vineri, 20 mai.

Oficialii europeni au inceput sa reactioneze si ei, relateaza The Guardian. Elena Salgado, ministrul de finante spaniol, a declarat ca daca e sa-si arate solidaritatea fata de cineva, aceasta e victima agresiunii sexuale si ca directorul FMI ar trebui sa decida singur daca isi da sau nu demisia din functie. Ministrul de finante austriac, Maria Fekter, a cerut plecarea lui in termeni si mai transanti, conchizand ca "ar trebui sa-si dea seama singur ca face un rau institutiei" ramanand in fruntea Fondului.

Jean-Claude Juncker, premierul luxemburghez, s-a declarat doar "trist si suparat", intrucat Strauss-Kahn era prietenul lui, adaugand ca nu i-au placut deloc imaginile in care seful FMI a fost plimbat de politisti prin fata fotoreporterilor din New York, cu catuse, nebarbierit si tras la fata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/victima-sefului-fmi-ma-simt-singura-pe-lume-fosta-sotie-il-apara-pe-strauss-kahn-8271649
8271649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.