Viaţa dincolo de iPhone: Apple raportează cifre trimestriale peste aşteptări

Autor: Mircea Olteanu Postat la 31 octombrie 2019 170 afişări

Viaţa dincolo de iPhone: Apple raportează cifre trimestriale peste aşteptări

Apple a publicat miercuri o creştere a veniturilor trimestriale peste aşteptări, evoluţie bazată parţial pe vânzările puternice pe segmentul de dispozitive portabile, inclusiv căşti fără fir AirPods, care au compensat rezultate slabe înregistrate de iPhone, relatează postul CNBC.

Apple a anunţat că veniturile din trimestrul care s-a încheiat pe 28 septembrie au fost de 64 miliarde dolari (3,03 dolari/acţiune), depăşind estimarea analiştilor, de 62,99 miliarde de dolari (2,84 dolari/acţiune).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, veniturile companiei au urcat 2%.

Însă veştile nu au fost în totalitate bune pentru Apple. Vânzările de telefoane iPhone au scăzut cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe de altă parte, vânzările de dispozitive portabile au crescut cu 54% în perioada analizată.

Cea mai mare parte a veniturilor realizate de Apple au fost obţinute pe continentul american, în timp ce vânzările în Europa, Japonia şi China au scăzut uşor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
APPLE,
IT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.