Veste proasta pentru soferi: romanii vor primi amenzile acasa chiar daca au depasit viteza in alt stat european

Postat la 11 iulie 2011 13 afişări

O directiva adoptata pe 6 iulie de Parlamentul European va permite statelor membre sa-si acceseze reciproc bazele cu datele de inregistrare ale autovehiculelor, astfel incat conducatorii auto amendati intr-un stat membru si care au masina inregistrata in alt stat membru, sa poata fi identificati.

Soferii din UE vor fi pedepsiti pentru infractiunile de trafic comise in strainatate, inclusiv pentru cele patru cauze care genereaza 75% din accidentele rutiere mortale - viteza excesiva, nerespectarea culorii rosii a semaforului, neutilizarea centurilor de siguranta si condusul sub influenta alcoolului.

La acestea se mai adauga conducerea sub influenta drogurilor, utilizarea ilegala a benzii de urgenta si utilizarea ilegala a unui telefon mobil in timpul conducerii.

Statisticile UE arata ca soferii straini reprezinta cam 5% din conducatorii auto prezenti in trafic intr-un anumit stat membru, dar amenzile pentru viteza pe care le primesc reprezinta aproximativ 15% din totalul amenzilor de acest tip. Majoritatea dintre ei scapa nepedepsiti deoarece tarile care le-au aplicat contraventiile nu ii mai pot constrange sa le plateasca dupa ce parasesc statul respectiv.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
amenzi,
viteza
/actualitate/veste-proasta-pentru-soferi-romanii-vor-primi-amenzile-acasa-chiar-daca-au-depasit-viteza-in-alt-stat-european-8482597
8482597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.