Veste bună pentru toţi românii! Pot primi 150 de lei pentru cumpărăturile de Crăciun. Codul fiscal încurajează companiile să ofere tichete cadou

Postat la 22 noiembrie 2016 88346 afişări

Veste bună pentru toţi românii! Pot primi 150 de lei pentru cumpărăturile de Crăciun. Codul fiscal încurajează companiile să ofere tichete cadou

Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, încurajează ca angajatorii  să ofere tichete cadou angajaţilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Crăciunului.

Acestea sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariaţi şi pot atinge valoarea de 150 de lei.

Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.

Tichetele şi cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile în limita a 2% din profitul contabil, şi scutite de contribuţiile sociale.

Pe fondul scutirii de taxe, creşte cu 20% numărul companiilor care vor oferi tichete cadou de Crăciun, scrie jurnalmm.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.