Decizie istorică luată de Papa Francisc: "un păcat grav" poate acum fi iertat

Postat la 21 noiembrie 2016 366 afişări

Decizie istorică luată de Papa Francisc: "un păcat grav" poate acum fi iertat

Preoţii catolici pot ierta păcatul avortului, a transmis Papa Francisc, luni, în scrisoarea apostolică intitulată "Misericordia et misera", remisă presei, precizând ferm că "avortul este un păcat grav" şi că nimeni nu poate "condiţiona clemenţa divină", informează ziarul italian La Repubblica.

Astfel, Papa Francisc le va permite preoţilor catolici să ierte avorturile, o capacitate pe care o aveau anterior doar episcopii sau anumiţi duhovnici romano-catolici.

Decizia vine în continuarea unei dispense speciale acordată anul trecut, pe durata Jubileului Extraordinar al Milei, o perioadă de rugăciune pentru Biserica Romano-Catolică, care s-a încheiat duminică.

Potrivit scrisorii apostolice, Papa Francisc a exprimat: "Doresc să reafirm pe cât de ferm posibl că avortul este un păcat grav, din moment ce ucide o viaţă nevinovată. Pe de altă parte, pot înţelege şi trebuie să afirm că nu există un păcat pe care mila Lui Dumnezeu să nu-l ierte atunci când un suflet se căieşte şi caută împăcarea cu Tatăl. Fie ca orice preot să devină un ghid, un sprijin şi o alinare pentru cei care se căiesc în această călătorie a împăcării," se mai arată în scrisoare.

"Acord de acum înainte posibilitatea ca toţi preoţii, în virtutea bisericii lor, să îi ierte pe cei care au comis păcatul avortului planificat."

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.