Decizia luată de BNR care va afecta toţi românii cu credite

Postat la 21 noiembrie 2016 1020 afişări

Decizia luată de BNR care va afecta toţi românii cu credite

BNR va menţine dobânda-cheie anul viitor la 1,75%, iar în 2018 o va majora la 2%, în timp ce creditarea sectorului privat va continua să câştige teren, ritmul de creştere urmând să ajungă în următorii doi ani la 3-4%, iar cursul leu/euro va oscila în jurul pragului de 4,5, potrivit celui mai recent raport de previziuni macroeconomice al BRD.

 

Rata credite/depozite la nivelul sistemului bancar va urca în 2018 spre 0,9%, estimează analiştii BRD, a doua bancă de pe piaţa locală după active. Depozitele populaţiei şi companiilor la bănci sunt în continuare mai mari faţă de volumul creditelor acordate, raportul credite/depozite ajungând la sfârşitul lunii septembrie la circa 84%, ceea ce indică faptul că există în continuare potenţial de creditare.

 

Soldul creditelor totale era în septembrie de 216,8 mld. lei, depăşind cu doar 1,2% nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, iar avansul depozitelor a fost de 11,1%, la 258,5 mld. lei.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.