Vola.ro a înregistrat vânzări de 1 milion de euro de Black Friday. Cea mai mare tranzacţie a fost de 3.073 euro

Autor: Ioana Matei Postat la 21 noiembrie 2016 150 afişări

Vola.ro a înregistrat vânzări de 1 milion de euro de Black Friday. Cea mai mare tranzacţie a fost de 3.073 euro

1 milion de cautari de bilete de avion si vacante s-au inregistrat pe agenţia de turism online Vola.ro de Black Friday, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Vola.ro a pornit Black Friday la ora 8:01, iar in primele 15 minute erau deja inregistrate peste 900 de cereri de rezervare pentru bilete de avion si pachete turistice, adica, in medie, o cerere pe secunda. 170.000 de calatori au accesat site-ul Vola.ro intr-un interval de 24 de ore, generand 270.000 de vizite pe site-ul agentiei si 1,4 milioane de pagini vizitate.

In primele doua ore, consultantii Vola.ro au preluat peste 1300 de apeluri, cat pentru o intreaga zi obisnuita de lucru. La finalul Black Friday, s-au inregistrat de 3 ori mai multe apeluri fata de o zi normala. Numarul maxim de apeluri simultane preluate in call-center a fost de 76.

De Black Friday, apelurile din call-center-ul Vola.ro au cumulat peste 131 de ore, adica 5 zile si jumatate de convorbiri. In total, Vola.ro a primit cereri pentru peste 4.700 de pachete turistice si bilete de avion. In cazul pachetelor turistice, numarul a fost de 50 de ori mai mare fata de o zi obisnuita.

Au fost disponibile la oferta peste 600 de pachete si bilete de avion, iar anul viitor Vola isi propune cel putin sa dubleze aceasta cifra, dat fiind interesul mare al romanilor pentru calatorii.

Peste 45% dintre vizitatorii Vola.ro si-au facut planuri de vacanta de pe telefonul mobil. Peste 8.000 de vizitatori s-au aflat in acelasi timp pe site in cautare de oferte, marcand un record absolut pentru Vola. Produsele “vedeta” puse la vanzare s-au epuizat in primele 30 de secunde ale campaniei, interesul pentru campania Black Friday depasind cele mai optimiste previziuni ale companiei. In spatele Black Friday-ului Vola.ro a stat o echipa de peste 150 de oameni.

Romanii si-au alocat buget si pentru vacante de Black Friday si au preferat sa isi planifice calatoria in gasca. Cea mai mare tranzactie cu bilete de avion de pe Vola.ro de Black Friday a fost de 3.063 euro pentru 27 de persoane.

Clientii Vola.ro au cumparat city break-uri la Roma si Praga, precum si vacante pentru vara 2017 in Skiathos (Grecia), Kemer (Turcia) si Silema (Malta) sau bilete de avion in special catre destinatii din Europa.

In cazul biletelor de avion, cele mai cautate destinatii au fost Roma, Madrid, Berlin, Bruxelles si Londra. Cel mai ieftin bilet de avion achizitionat ieri a fost de 1 EUR, pe ruta Timisoara - Milano, iar cel mai scump bilet de avion a fost de 1530 euro (destinatia Bali).

In medie, un pachet turistic vandut de Vola.ro a avut o durata de 4 nopti, iar media pe rezervare a fost de 3 persoane. Cele mai solicitate luni au fost ianuarie, februarie si iunie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.