Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, audiat la DNA în dosarul "Microsoft"

Postat la 21 noiembrie 2016 73 afişări

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, audiat la DNA în dosarul "Microsoft"

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, s-a prezentat, luni dimineaţă, pentru audieri la sediul DNA în dosarul "Microsoft".

"S-au luat hotărârile de Guvern şi cine a semnat. Ai semnat hotărârile de Guvern, eşti suspectat de nu ştiu ce nenorocire ... Am semnat un memorandum care spunea că trebuie făcut un recensământ al numărului de computere din şcoli pentru a şti exact numărul de licenţe necesare. S-a făcut de către secretarul general al ministerului împreună cu ministerul Comunicaţiilor, iar după aceea noi nu am avut bani, că de aia Ministerul Educaţiei nu a dat niciun leu şi s-a găsit soluţia ca suma necesară achiziţionării, 90 de milioane şi ceva de dolari, plătiţi în rate, au fost plătiţi la un an de la achiziţionare. Au fost achiziţionate la sfârşitul lunii noiembrie 2004 şi prima rată s-a plătit în noiembrie sau în octombrie 2005, deci nouă rate până în 2009. De dosar şi de procurori nu mi-e frică. Nu mi-a fost frică de Miron Cozma în '99 când m-au sechestrat la Râmnicu Vâlcea, nu mi-e frică. Pentru România nu trebuie să îţi fie frică. Cine a greşit va fi sancţionat. Nu îl cunosc (pe Claudiu Florică -n.r.) decât din interviurile dumneavoastră. Dacă l-aş fi cunoscut după, i-aş fi spus două vorbe aşa, apropo. Că îl va bate Dumnezeu pentru că nu e normal ca cine a profitat cel mai mult de o mare măgărie în dauna bugetului României să fie liber şi cu toţi banii la el. Asta este o înfrângere a ideii de dreptate pe care oamenii din această clădire, cred eu, că încearcă să o pună în valoare", a declarat fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu.

Alexandru Athanasiu a mai precizat că nu a luat niciodată mită.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.