Veniturile din închirierea centrelor comerciale Winmarkt, reduse de insolvenţele retailerilor

Autor: Cristina Cuncea Postat la 13 martie 2013 26 afişări

Veniturile obţinute de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) din închirierea reţelei de centre comerciale Winmarkt din România au scăzut anul trecut cu 5,3%, la 11 milioane de euro, în urma închiderilor de magazine deţinute de retaileri locali, care au intrat în insolvenţă.

Veniturile obţinute de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) din închirierea reţelei de centre comerciale Winmarkt din România au scăzut anul trecut cu 5,3%, la 11 milioane de euro, în urma închiderilor de magazine deţinute de retaileri locali, care au intrat în insolvenţă. „Veniturile din chirii au scăzut cu 620.000 de euro, în principal din cauza intrării în insolvenţă a unor chiriaşi locali importanţi, ceea ce a condus la un plan de reorganizare substanţial, la reducerea spaţiilor închiriate sau la scăderea chiriilor“, se arată într-o prezentare a companiei. Grupul deţine în România 15 centre comerciale în 13 oraşe, care au generat în 2011 venituri din chirii de 11,7 milioane de euro. Centrele comerciale erau evaluate la sfârşitul anului trecut la 177,9 milioane de euro.  Centrele comerciale totalizează 147.000 de metri pătraţi. Portofoliul de retail din România reprezintă 9,3% din totalul activelor deţinute de IGD, în România şi Italia, evaluat la peste 1,9 miliarde de euro. În 2012, IGD a înnoit peste 200 de contracte, cea mai mare parte încheiate înainte de criză, chiria negociată fiind în medie cu 3,1% mai redusă, şi a parafat 123 de contracte noi. Aceste contracte reprezintă 19,5% din veniturile totale ale Winmarkt. 

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/veniturile-din-inchirierea-centrelor-comerciale-winmarkt-reduse-de-insolventele-retailerilor-10664525
10664525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.