Venituri record pentru Boştină şi Asociaţii

Autor: Ioana Mihai Postat la 15 martie 2012 12 afişări

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a înregistrat în anul 2011 o cifră de afaceri de 33,47 milioane de euro, sumă record pe piaţa de avocatură din România, conform declaraţiilor reprezentanţilor companiei.

Cele mai multe încasări au fost realizate de aria de practică "litigii şi executări silite - birouri teritoriale", cu 30,06%. Celelalte arii de practică au realizat, procentual, următoarele încasări: comunicaţii, IT, gambling - 5,43%; infrastructură - 10,48%; imobiliare - 1,47%; M&A, privatizare, concurenţă - 16,19%; energie, petrol, gaze - 9,20%; bancar, piaţă de capital - 9,21%; utilităţi, mediu - 9,78%; fiscal - 6,84%; proprietate intelectuală - 1,34%.

În 2010, un an greu pentru toată românească, "am reuşit să restructurăm portofoliul de clienţi şi, în acelaşi timp, să încheiem procesul de reevaluare şi restructurare a activităţii noastre ca să devenim mai eficienţi. Astfel, reţeaua de birouri teritoriale a fost inclusă în departamentul de litigii şi executări silite, ceea ce ne-a permis să preluăm de la bănci, companii de leasing şi de telefonie mobilă pachete de litigii de mii de dosare răspândite în toată ţara. În plus, ca strategie adaptată la criză, am micşorat dimensiunle sitei după principiul <niciun contract nu e prea mic, niciun onorariu insuficient>", spune avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.

În plus, în 2011 compania a fost implicată în proiecte foarte mari, care nu au fost afectate de criză (utilităţi/mediu; infrastructura, litigii, etc.), în timp ce expunerea pe imobiliare a fost întotdeauna mică, la fel şi pe M&A, domenii care nu au avut un an strălucit nici anul trecut.

"Majoritatea caselor de avocatură de business au avut un an bun şi creşterea noastră se înscrie evident în acest trend. Evident că dublarea, practic, a cifrei de afaceri a fost facilitată şi de unii factori conjuncturali pe care am reuşit să-i exploatăm în avantajul nostru", mai adaugă Doru Boştină.Boştină şi Asociaţii are peste 130 de avocaţi şi consultanţi, cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Venituri,
Boştină,
Asociaţii
/actualitate/venituri-record-pentru-bostina-si-asociatii-9402495
9402495
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Piaţa imobiliară fierbe: Preţurile apartamentelor cresc de la o lună la alta. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.