Venituri de aproape 17 miliarde de euro pentru furnizorul de tehnologie de business SAP

Autor: Ioana Matei Postat la 27 ianuarie 2014 104 afişări

Liderul mondial pe piaţa de soluţii şi tehnologii software de business SAP, care desfăşoară activităţi şi în România, a înregistrat venituri totale de 16,9 miliarde de euro în 2013, în creştere cu 8% comparativ cu anul precedent. În plus, compania a înregistrat creşteri de două cifre pe segmentul de cloud şi servicii.

Venituri de aproape 17 miliarde de euro pentru furnizorul de tehnologie de business SAP

Astfel, veniturile anuale din software şi subscrieri cloud  au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, ajungând la 5,28 miliarde de euro, în timp ce veniturile din software şi servicii software conexe au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, depăşind nivelul de 14 miliarde de euro. În ceea ce priveşte profitul operaţional, acesta s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, în creştere cu peste 13% comparativ cu nivelul din 2012.

SAP HANA, platforma pentru aplicaţii de business în timp real, a fost un factor major de creştere în 2013. Compania are în prezent peste 3.000 de clienţi pentru platforma HANA, care aduc un  venit anual de  69%, ajungând la 664 milioane de euro.

În 2014, SAP estimează că venitul din subscrieri cloud şi servicii de suport va atinge un nivel cuprins între 950 de milioane de euro şi un miliard de euro. 

Compania estimează o creştere cu 6 – 8% a venitului din software şi servicii software conexe, exprimat până la aproximativ 14 miliarde de euro. De asemenea, SAP estimează că în 2014 profitul operaţional al companiei se va încadra în intervalul 5,8 – 6 miliarde de euro.

Pe termen mediu, SAP doreşte realizarea unei combinaţii între soluţiile standard şi un avans rapid al segmentului cloud, care să genereze o creştere continuă şi o extindere a marjei de profit. Compania continuă să vizeze un venit total de cel puţin 20 de miliarde de euro şi un venit total din segmentul cloud şi servicii profesionale conexe de aproximativ două miliarde de euro până în 2015.

Pentru 2017, SAP introduce noi obiective, precum o creştere a venitului total până la cel puţin 22 de miliarde de euro, respectiv până la 3 – 3,5 miliade de euro pentru segmentul cloud.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/venituri-de-aproape-17-miliarde-de-euro-pentru-furnizorul-de-tehnologie-de-business-sap-11972411
11972411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.