GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. O piedică în calea creditării

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 ianuarie 2014 37 afişări

Dezintermedierea bancară în Europa Centrală şi de Est este încă în curs, însă ritmul a scăzut considerabil pe parcursul anului trecut, notează Deutsche Bank în ultimul raport privind creditarea în regiune.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. O piedică în calea creditării

Deocamdată, băncile din regiune se bazează din ce în ce mai mult pe finanţarea locală, dar rămâne de văzut dacă aceste resurse, majoritatea pe termen scurt, vor fi suficiente dacă în 2014 cererea de credit îşi revine.

Ponderea creditelor neperformante continuă să rămână ridicată pe ansamblul regiunii şi chiar creşte în Ungaria, Croaţia şi România, iar date fiind ritmul lent de îmbunătăţire a legislaţiei bancare şi interesul scăzut al băncilor de a executa silit aceste credite, situaţia lor va rămâne cel mai probabil un factor de limitare a creşterii creditării în 2014, arată banca germană.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-o-piedica-in-calea-creditarii-11969095
11969095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.