SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. A fost închis traficul pe drumurile naţionale din Brăila şi Vrancea

Postat la 26 ianuarie 2014 54 afişări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, a fost luată măsura închiderii traficului rutier pe toate drumurile naţionale din judeţele Vrancea şi Brăila, judeţe pentru care ANM a emis duminică avertizare cu cod roşu de viscol şi ninsoare.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. A fost închis traficul pe drumurile naţionale din Brăila şi Vrancea

Sub incidenţa măsurii intră următoarele rute:

Jud. Brăila

- DN 21 Brăila – Bărăganu;

- DN 22 Brăila – Grădiştea – limita cu judeţul Buzău;

- DN 23 Brăila – Gurianca – limita cu judeţul Vrancea;

- DN 2B Surdila-Greci – Brăila - Şendreni;

- DN 2D Brăila – limita cu judeţul Galaţi.

Jud. Vrancea

- DN 2 Râmnicu Sărat – limita cu judeţul Bacău;

- DN 2D Focşani – Tulnici;

- DN 23 Focşani – Măicăneşti – Năneşti;

- DN 23A Focşani – Băleşti;

- DN 24 Tişiţa – Tecuci;

- DN 11A Adjud – Oneşti (Bacău);

- DN 2L Tişiţa – Panciu;

- DN 2M Focşani – Odobeşti;

- DN 2N Bogza – Bordeşti;

- DN 2R Jitia – Vintileasca.

Având în vedere avertizarea cu cod roşu de vreme severă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea, care a intrat în vigoare începând cu ora 15, Poliţia Română recomandă cu insistenţă tuturor categoriilor de conducători auto să renunţe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate.

Date fiind condiţiile meteorologice actuale, prognozele referitoare la precipitaţiile predominant sub formă de ninsoare şi faptul că temperaturile sunt scăzute în cea mai mare parte a ţării, Poliţia îi avertizează pe conducătorii auto că, în asemenea împrejurări, pericolul de micşorare a aderenţei drumurilor, de derapaj şi de pierdere a controlului stabilităţii autovehicululului este foarte ridicat. Prin urmare, le recomandă să se circule cu atenţie sporită şi să se reducă viteza de deplasare pe porţiunile de carosabil care poate deveni alunecos.

În egală măsură, pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, Poliţia sfătuieşte conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată, iar în timpul deplasării să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele precedente, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Conducătorii auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă sunt sfătuiţi să nu pornească la drum.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-a-fost-inchis-traficul-pe-drumurile-nationale-din-braila-si-vrancea-11967796
11967796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.