Vânzările NFT au atins 555 de milioane de dolari în ultima săptămână. Iata 5 dintre cele mai bine vândute colecţii digitale

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 22 ianuarie 2022 355 afişări

Vânzările NFT au atins 555 de milioane de dolari în ultima săptămână. Iata 5 dintre cele mai bine vândute colecţii digitale

Boom-ul criptomonedelor din ultimii ani a contribuit la propulsarea pe culmi record a unei pieţe tinere în plină dezvoltare: obiectele de colecţie digitale cunoscute sub numele de NFT, scrie Business Insider.

2021 a fost un an revoluţionar pentru piaţa NFT, cu un volum total de vânzări depăşind 14 miliarde de dolari.

NFT-urile, sau jetoanele nefungibile, sunt articole unice, de neînlocuit, în mare parte digitale, pe care utilizatorii le cumpără şi le vând online.

NFT-urile folosesc tehnologia blockchain pentru a păstra o evidenţă digitală a proprietăţii, asemenea criptomonedelor. Jetoanele au fost lansate pentru prima dată pe ethereum, majoritatea NFT-urilor putând fi achiziţionate doar folosind ETH.

Numai în ultima săptămână, vânzările de NFT au ajuns la 555 de milioane de dolari, conform datelor oferite de NonFungible.com.

Iată care sunt cele mai bine vândute cinci colecţii NFT din ultima săptămână, potrivit NonFungible:

1. Bored Ape Yacht Club

BAYC este o colecţie de 10.000 de NFT Bored Ape – obiecte digitale unice de colecţie care există în blockchain-ul Ethereum. Bored Ape reprezintă un card de membru al Yacht Club şi oferă acces la beneficii numai pentru membri.

Volumul vânzărilor pe 7 zile: 75,4 milioane USD

Număr de vânzări: 820

Cel mai mare preţ de vânzare: 834.938 USD

2. CryptoSkulls

CryptoSkulls reprezintă 10.000 de jetoane nefungibile ERC-721 de colecţie stocate pe blockchain-ul Ethereum. Fiecare personaj CryptoSkull este o imagine pixel art unică.

Volumul vânzărilor pe 7 zile: 33,5 milioane USD

Număr de vânzări: 5.744

Cel mai mare preţ de vânzare: 332.275 USD

3. The Sandbox

Sandbox este o platformă UGC-voxel condusă de comunitate, care îndeamnă utilizatorii să-şi manifeste virtual creativitatea.

Volumul vânzărilor pe 7 zile: 24,2 milioane USD

Număr de vânzări: 1.632

Cel mai mare preţ de vânzare: 84.553 USD

4. CyberKongz

CyberKongz sunt avatare sociale 2D/3D NFT unice, generate aleatoriu.

Volumul vânzărilor pe 7 zile: 14,2 milioane USD

Număr de vânzări: 1.221

Cel mai mare preţ de vânzare: 295.298 USD

5. FLUF World

FLUF-urile au fost generate cu ajutorul a 270 de atribute din 14 categorii diferite pentru a fi complet unice prin cel puţin trei grade de separare. Acest lucru exclude expresiile şi dansurile avatarelor, cât şi scena şi coloana sonoră pe care acestea sunt plasate. FLUF-urile sunt stocate ca jetoane ERC721 pe blockchain-ul Ethereum.

Volumul vânzărilor pe 7 zile: 13,2 milioane USD

Număr de vânzări: 930

Cel mai mare preţ de vânzare: 184.709 USD

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.