Vânzările de computere, tablete şi smartphone-uri cresc în acest an cu 4.5%, la 2,32 mld. unităţi

Autor: Marius Oncu Postat la 21 octombrie 2013 52 afişări

Vânzările de dispozitive care se pot conecta la internet - computere, tablete şi smartphone-uri - vor creşte în acest an cu 4,5% faţă de anul anterior, la 2,32 miliarde de unităţi, pe fondul unei tranziţii a consumatorilor către categorii inferioare de preţ, anticipează analiştii Gartner.

Livrările de tablete vor consemna un avans de aproape 43%, la 184 milioane de unităţi, potriivt datelor companiei de cercetare de piaţă.

Gartner notează că tabletele de dimensiuni mici, cu diagonala de până la 8 inci, sunt tot mai populare şi vor continua să înregistreze o evoluţie a vânzărilor mai bună decât tabletele mai mari, trend care va trage în jos preţurile.

"Consumatorii vor fi bombardaţi cu reclame la noile dispozitive ultramobile, care vor atrage atenţia, dar nu neapărat şi banii potenţialilor clienţi. Continuând trendul pe care l-am observat anul trecut, anticipăm că sezonul sărbătorilor de iarnă va favoriza tabletele de dimensiuni mici, în timp ce preferatul ultimilor ani, smartphone-ul, îşi pierde farmecul", a declarat într-un comunicat Carolina Milanesi, vicepreşedinte de cercetare la Gartner.

Vânzările de computere desktop şi laptopuri vor continua să scadă, cu livrări totale de 303 milioane de unităţi, în declin cu 11,2% faţă de anul trecut.

Piaţa telefoanelor mobile va continua să crească, consideră Gartner. Astfel, vânzările vor avansa cu 3,7% anul acesta, la 1,8 miliarde de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LAPTOP,
SMARTPHONE,
VÂNZĂRI
/actualitate/vanzarile-de-computere-tablete-si-smartphone-uri-cresc-in-acest-an-cu-4-5-la-2-32-mld-unitati-11545543
11545543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.