Cel mai bogat om din România îşi deschide service şi spălătorie auto

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 octombrie 2013 5806 afişări

Ioan Niculae, cel mai bogat om din România, şi-a deschis la sfârşitul verii un service şi o spălătorie auto menite să deservească vehiculele din flota grupului InterAgro, cu activităţi în agricultură, energie şi industrie alimentară.

Serviceul şi spălătoria sunt amplasate în oraşul Zimnicea, lângă una dintre benzinăriile Bif Bio Fuel Energy. Omul de afaceri va deschide peste 70 de noi staţii de alimentare în perioada următoare. Investiţia de 80 de milioane de euro este integrarea într-o re­ţea de retail a pro­ducţiei de 80.000 de tone de bioe­tanol furnizată de rafinăria gru­pului.

Oficialii InterAgro susţin că investiţia în service şi spălătorie are rolul de a reduce costurile de întreţinere a flotei, care numără peste o sută de autoturisme şi camioane. Zeci de mii de euro ar urma să fie economisite ca urmare a internalizării serviciilor.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 în lume, în timp ce Dinu Patriciu, care se găsea anul trecut pe locul 854, a părăsit clasamentul. În ultimul an, el a investit aproape 50 mil. dolari într-o centrală în cogenerare, parte a strategiei pe termen lung de a reduce costurile şi de a începe să vândă energia generată în exces. Niculae deţine şi un operator privat de aeronave. Şi-a început activitatea la o companie agricolă de stat, apoi s-a lansat pe cont propriu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ioan niculae,
deschidere,
service,
flota
/actualitate/cel-mai-bogat-om-din-romania-isi-deschide-service-si-spalatorie-auto-11544444
11544444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.