Valoarea acţiunilor tranzacţionate pe BVB a crescut cu 35% în primele 8 luni ale anului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 septembrie 2017 83 afişări

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a depăşit nivelul de 1,5 miliarde de euro la finalul lunii august şi înregistrează un avans de peste 35% faţă de primele opt luni ale anului trecut.

Valoarea acţiunilor tranzacţionate pe BVB a crescut cu 35% în primele 8 luni ale anului

Investitorii au cumpărat şi vândut acţiuni de peste 180 de milioane de euro luna trecută, nivel care a fost cu 27% peste valoarea din iulie 2017. Faţă de luna august a anului trecut, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu mai mult de 85%.

Primele opt luni ale acestui an s-au remarcat şi printr-o valoare medie zilnică de tranzacţionare mai mare, iar acest indicator a depăşit pragul de 9 milioane de euro pe zi. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-august 2016, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a crescut cu 38%.

BET, indicele principal al pieţei, care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele opt luni cu un plus de 13,6%. În acelaşi interval de timp, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu aproape 22%.

„Piaţa românească de capital continuă creşterile de două cifre, urmare a îmbunătăţirii percepţiei investitorilor faţă de piaţa de capital, a perspectivelor de creştere şi a indicatorilor macroeconomici buni. Atractivitatea pieţei de capital a crescut în acest an şi datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate, România aflându-se până în iulie pe primul loc în topul pieţelor de frontieră în ce priveşte randamentul total, care include variaţia de preţ şi dividendele distribuite de principalele companii listate,” a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.