Vadim Krasnoselski, liderul regimului separatist prorus de la Tiraspol: Republica Moldova trebuie să recunoască independenţa Transnistriei

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 iulie 2017 185 afişări

Administraţia de la Chişinău, condusă de preşedintele moldovean Igor Dodon, trebuie să recunoască independenţa Transnistriei, cere liderul regimului separatist prorus de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

"Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi. Cred că preşedintele Republicii Moldova înţelege că Transnistria trebuie recunoscută, dar nu poate face acest lucru, nu poate îndrăzni să facă acest lucru", a afirmat Vadim Krasnoselski într-un interviu acordat postului tv First Transnistrian.

Liderul Administraţiei separatiste proruse de la Tiraspol aşteaptă ca Igor Dodon, un politician prorus, să ofere o evaluare politică şi juridică contextului din anul 1992, când a izbucnit conflictul între separatiştii transnistreni şi armata Republicii Moldova.

"Ca om, Igor Dodon recunoaşte că ceea ce s-a întâmplat este o tragedie, dar ca preşedinte nu a spus niciodată acest lucru în mod deschis şi, tot ca preşedinte, ar trebui să ofere o evaluare politică şi juridică. Deocamdată, nu avem nimic în acest sens, astfel că nu există nicio garanţie că evenimentele de acest fel nu se vor repeta. În acest context, putem spune cu greu că suntem popoare fraterne", a atras atenţia liderul regimului de la Tiraspol, potrivit site-ului agenţiei Tass.

Vadim Krasnoselski a reiterat preocupările privind presupuse "încercări ale Kievului şi Chişinăului de a institui o blocadă împotriva Transnistriei", pledând pentru reluarea negocierilor de pace în formatul 5+2 (R.Moldova, Transnistria, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa - OSCE, Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană).

"Trebuie să evităm sloganurile politice şi să ne concentrăm pe problemele concrete ale cetăţenilor de pe cele două maluri ale Nistrului", a subliniat Krasnoselski.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
TRANSNISTRIA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.