"Noaptea ca hoţii". Primăria Capitalei consumă 20% din buget dintr-un foc, fără dezbatere

Postat la 30 iunie 2017 436 afişări

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat o şedintă extraordinară a Consiliului General, suplimentând ordinea de zi cu trei proiecte cu doar 12 ore înainte de ora convocării. "Este o şedinţă istorică", a declarat Gabriela Firea la începutul şedinţei de consiliu general.

"Noaptea ca hoţii". Primăria Capitalei consumă 20% din buget dintr-un foc, fără dezbatere

UPDATE 1. Consiliul General al Municipiului Bucuresti şi-a dat acordul de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Energiei si Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA, la Electrocentrale Bucuresti SA. Achiziţia ELCEN consumă 20% din bugetul pe anul 2017, însă plata se poate face în 5 ani.

UPDATE 2. Consiliul general al municipiului Bucuresti a adoptat vineri Strategia de alimentare cu energie termica in sistem centralizat a consumatorilor din Municipiul Bucuresti. Aceasta prevede pana in 2028 investitii de circa 4 miliarde de euro, dintre care 1, 9 miliarde lei pentru reabilitarea termica a blocurilor, circa 900 milioane lei pentru modernizarea CET-urilor, 900 milioane lei pentru modernizarea retelei de transport si distributie. Strategia prevede si o crestere a tarifului la gigacalorie pana in 2042.

Pe scurt, strategia prevede, redimensionarea retelei de transport si distributie, modernizarea acesteia, reabilitarea/modernizarea CET-urilor, construirea unei centrale de incinerare a deseurilor (WtE Pallady) si construirea a doua surse noi de energie (CET Colentina si CET Aviatiei) .

Unul dintre proiectele inserate în ultima clipă pe lista supusă votului azi este o Hotărâre privind acordul de principiu pentru cumpărarea producătorului de energie termica ELCEN, la valoarea nominală de 10 lei acţiunea (sumă totală de 715 milioane lei), scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.