Vă mai amintiţi de Brexit? Regatul Unit va cheltui aproape 800 de milioane de euro pentru a întări frontierele cu Uniunea Europeană

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 13 iulie 2020 245 afişări

Vă mai amintiţi de Brexit? Regatul Unit va cheltui aproape 800 de milioane de euro pentru a întări frontierele cu Uniunea Europeană

Guvernul britanic a anunţat că va investi 705 milioane de lire (788 de milioane de euro) în noul sistem de infrastructură de la graniţa cu Uniunea Europeană în condiţiile în care perioada de tranziţie post-Brexit expiră în primă lună din 2021, notează Euronews.

Autorităţile britanice plănuiesc să creeze noi puncte de trecere a frontierei, să dezvolte tehnologii noi şi să angajeze sute de oameni pentru a gestiona impactul creat odată cu despărţirea de Uniunea Vamală a UE, neţinând cont de rezultatul discuţiilor cu Uniunea Europeană.

Pachetul include 470 de milioane de lire pentru infrastructură şi controale vamale şi 235 de milioane de lire pentru noii angajaţi şi sistemele de IT.

Într-o scrisoare obţinută se Business Insider săptămâna trecută, Secretarul pentru Comerţ Internaţional din Regatul Unit, Liz Truss, şi-a exprimat îngrijorările cu privire la starea actuală a graniţelor cu Uniunea Europeană.

Datele Biroului Naţional de Statistică al Regatului Unit arată că economia ţării a înregistrat un declin de 2,2% în T1, cea mai mare scădere din ultimii 40 de ani. În aprilie, prima lună de carantină totală, PIB-ul britanic a scăzut cu 20%.

Cu toate acestea, Andy Haldane – principalul economist al Băncii Angliei – a declarat că economia îşi revine într-un ritm mai rapid decât estimările iniţiale ale analiştilor, însă a avertizat că nivelul inflaţiei poate creşte substanţial în viitorul apropiat.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie anul acesta, însă, în perioada de tranziţie de 11 luni, comerţul şi celelalte aranjamente au rămas neschimbate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.