Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

Postat la 04 august 2017 80 afişări

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naţionale şi apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea, cât şi în afara reţelei, potrivit datelor publicate vineri de ANCOM.

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil

Datele indică o creştere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil şi o uşoară scădere a numărului de minute şi SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobilă, care vorbeşte lunar cu 7 minute mai puţin şi trimite cu 8 SMS-uri mai puţin faţă de intervalul precedent de raportare.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a actualizat pe site-ul www.veritel.ro – aplicaţia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu şi intensiv de servicii de telefonie mobilă şi internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte în fiecare lună 35 de minute în reţea şi 26 de minute în afara reţelei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.