Utilizatorii vor putea cere GOOGLE să şteargă din rezultatele căutărilor online unele informaţii

Postat la 13 mai 2014 57 afişări

Utilizatorii vor putea cere Google şi altor motoare de căutare pe internet să şteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către ştiri, decizii judecătoreşti şi alte documente care conţin informaţii sensibile, potrivit unei hotărâri CEJ, pe care gigantul IT american o consideră cenzură.

Utilizatorii vor putea cere GOOGLE să şteargă din rezultatele căutărilor online unele informaţii

 Cazul judecat de Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) ilustrează lupta care să dă între susţinătorii libertăţii de exprimare şi cei ai dreptului la viaţă privată, care afirmă că oamenii au "dreptul să fie uitaţi", adică să-şi poată şterge urmele electronice de pe internet, scrie CNBC.

În cazul judecat de Curtea Europeană de Justiţie, deschis încă din 2011, autoritatea spaniolă pentru protecţia datelor cu caracter personal a cerut Google să şteargă link-uri către mai mult de 100 de articole considerate defăimătoare, decizia de la momentul respectiv declanşând temeri privind libertatea de exprimare, scrie Deutsche Welle.

Ctiti mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/utilizatorii-vor-putea-cere-google-sa-stearga-din-rezultatele-cautarilor-online-unele-informatii-12622744
12622744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.