Controale ANSVSA în mai pentru depistarea cazurilor de înlocuire a cărnii de vită cu cea de cal

Postat la 12 mai 2014 34 afişări

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) face prelevări în mai pentru depistarea cazurilor de înlocuire a cărnii de vită cu cea de cal, în cadrul unui plan de controale coordonate de Comisia Europeană, după scandalul de anul trecut privind aceste practici frauduloase.

Controale ANSVSA în mai pentru depistarea cazurilor de înlocuire a cărnii de vită cu cea de cal

 ANSVSA a demarat un program extins de controale la nivel naţional în vederea conformării prevederilor Deciziei Comisiei nr. 2014/176/UE referitoare la planul de controale coordonate de către Comisia Europeană, informează autoritatea.

Acest plan de control urmăreşte stabilirea prevalenţei unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN–ului) de cal în produsele alimentare comercializate şi/sau etichetate ca având în conţinut carne de vită.

În acest sens, în perioada 5 - 30 mai 2014, specialiştii direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) judeţene şi a municipiului Bucureşti prelevează probe din supermarketuri, hypermarketuri, măcelării, carmangerii, unităţi de tip catering, fast-food, magazine alimentare, cantine, restaurante, precum şi din depozite şi unităţi de procesare a cărnii din întreaga ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/controale-ansvsa-in-mai-pentru-depistarea-cazurilor-de-inlocuire-a-carnii-de-vita-cu-cea-de-cal-12620822
12620822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.