OMV Petrom se aşteaptă în 2014 la ”un rezultat negativ” din producţia şi vânzarea de energie

Postat la 13 mai 2014 42 afişări

Producătorul de hidrocarburi şi electricitate OMV Petrom (SNP) preconizează că în acest an va înregistra pierderi din activitatea de producţie şi vânzare a electricităţii, iar cererea de gaze naturale va continua să scadă.

OMV Petrom se aşteaptă în 2014 la ”un rezultat negativ” din producţia şi vânzarea de energie

 Compania, controlată de grupul austriac OMV, a înregistrat în primul trimestru un EBIT din activitatea de gaze şi electricitate de 37 milioane de lei, cu 68% mai mic faţă de 113 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2013.

”Preconizăm că marjele din activitatea de energie electrică vor continua să se deterioreze, conducând la un rezultat negativ al acestei activităţi în 2014. Încercăm să diminuăm această tendinţă prin consolidarea poziţiei centralei Brazi pe pieţele de echilibrare şi de servicii tehnologice de sistem, prin valorificarea flexibilităţii centralei”, se arată în raportul trimestrial al companiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omv-petrom-se-asteapta-in-2014-la-un-rezultat-negativ-din-productia-si-vanzarea-de-energie-12621720
12621720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.