USR: Legile Cîmpeanu ale Educaţiei îi „spală” nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 august 2022 68 afişări

„Printre numeroasele prevederi controversate, chiar aberante, ale noilor legi ale Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu se numără şi cele care permit profesorilor sau educatorilor agresori să predea în continuare, fiind mutaţi la alte clase”, transmite USR

USR: Legile Cîmpeanu ale Educaţiei îi „spală” nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori

„Printre numeroasele prevederi controversate, chiar aberante, ale noilor legi ale Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu se numără şi cele care permit profesorilor sau educatorilor agresori să predea în continuare, fiind mutaţi la alte clase. USR consideră că profesorii sau învăţătorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională nu ar trebui lăsaţi să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare, ci ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderii USR arată că noile proiecte al legilor Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu `îi <spală> nu doar pe plagiatori”, ci şi pe profesorii sau educatorii agresori, cercetaţi pentru violenţă fizică, hărţuire sau abuz.

„Profesorii sau educatorii care pun în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreşcolarilor, preşcolarilor sau elevilor vor fi pur şi simplu mutaţi în altă clasă sau grupă, pentru a fi mai departe - cu doar câţiva paşi - de victimă sau victime. Astfel, aceştia vor putea, eventual, porni de la zero, cu un colectiv proaspăt, netraumatizat încă. În condiţiile în care este vorba de fapte grave - violenţă fizică, abuz emoţional sau sexual -, fapte care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică şi care marchează un copil pe întreaga viaţă, USR consideră că un cadru didactic suspectat de comiterea unor astfel de fapte nu ar trebui lăsat să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare. USR consideră că profesorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie, chiar cu păstrarea drepturilor salariale”, conform sursei citate.

Semnatarii amintesc de un proiect de lege, susţinut şi de USR, care prevede suspendarea de drept a contractelor de muncă pentru cadrele didactice trimise în judecată pentru săvârşirea unor fapte contra libertăţii şi integrităţii sexuale sau pentru orice alte fapte penale contra persoanei, săvârşite cu intenţie, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

„USR consideră că noile legi ale Educaţiei nu trebuie să fie un copy-paste al vechii legi, fără să rezolve problemele importante din sistem şi fără să ia în calcul îmbunătăţiri esenţiale, deja propuse”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
cîmpeanu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.