USR: Ciucă să adopte OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale aleşilor locali

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 noiembrie 2021 347 afişări

USR îi cere lui Nicolae Ciucă să adopte imediat după învestire o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale aleşilor locali. ”Prin grija coaliţiei toxice PSD, PNL, UDMR, baronii locali au toate şansele ca, la 1 ianuarie 2022, să-i sfideze încă o dată pe români”, transmite USR.

USR: Ciucă să adopte OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale aleşilor locali

„În contextul în care noua majoritate toxică PSD-PNL-UDMR se încăpăţânează să tergiverseze în Parlament dezbaterea proiectului USR de desfiinţare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, USR îi solicită viitorului premier Nicolae Ciucă să adopte imediat după învestire o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea acestora. În caz contrar, de la 1 ianuarie 2022, România va avea o nouă categorie de privilegiaţi, formată din zeci de mii de foşti şi actuali primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, în total dispreţ faţă de cetăţenii care, după o viaţă de muncă, primesc pensii care nici măcar nu le permit un nivel de trai decent”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„Mai avem o lună calendaristică, probabil 2-3 săptămâni de lucru în plen, şi îi somez pe cei de la PNL, PSD şi UDMR, pe domnul Nicolae Ciucă, viitorul premier, să nu îşi bată joc de milioanele de pensionari din România şi să dea ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea acestor pensii speciale. Ele au fost introduse de Viorica Dăncilă, în 2019, prin ordonanţă de urgenţă. Pot fi prorogate sau tăiate prin ordonanţă de urgenţă. Domnul Nicolae Ciucă să fie responsabil, să se uite în ochii milioanelor de pensionari care au pensii de mizerie şi să nu mai creeze o nouă categorie de privilegiaţi”, declară Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru aleşii locali a primit, pe data de 20 octombrie, raport de respingere în Comisiile juridică, pentru administraţie, respectiv pentru muncă.

„PNL, PSD şi UDMR sunt de acord cu aceste pensii speciale. Noi am vrut ca proiectul să fie dezbătut, pentru că este sănătos pentru democraţie să existe o dezbatere transparentă pe toate subiectele importante şi pe toate proiectele de lege. Au apelat la toate tertipurile parlamentare ca să nu-l bage la vot, iar după ce proiectul a trecut tacit, trebuia doar să-l citească în plen, să ia act de adoptarea tacită. Iată însă că au preferat astăzi să oprească şedinţa de plen înainte de încheierea programului de lucru doar pentru a nu lua act de adoptarea tacită a proiectului USR şi pentru a-i întârzia astfel parcursul legislativ cu două săptămâni”, adaugă liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
pensii speciale,
aleşi locali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.