US Navy vrea să consolideze verificările în domeniul securităţii după atacul de la Washington

Postat la 24 septembrie 2013 30 afişări

US Navy (Marina americană) a anunţat luni că va consolida verificările asupra trecutului angajaţilor săi, după ce o inspecţie a relevat lacune în acest domeniu în cazul fostului rezervist care a omorât 12 persoane la Washington săptămâna trecută.

US Navy vrea să consolideze verificările în domeniul securităţii după atacul de la Washington

 Autorităţile au recunoscut că autorul atacului comis într-o clădire aparţinând Marinei, Aaron Alexis, a ascuns că a fost arestat şi avea multe datorii atunci când s-a prezentat în vederea unei verificări în domeniul securităţii, înainte să intre în Marină ca rezervist în 2007. El a obţinut abilitarea fără probleme.

O verificare a trecutului acestui tânăr, efectuată de către o agenţie guvernamentală, nu a menţionat că Alexis ar fi tras focuri de armă în pneurile maşinii unei persoane cu care a avut o altercaţie pentru un loc de parcare la Seattle.

Biroul Personalului şi Gestiunii a anunţat Marina că Alexis doar a "dezumflat" pneurile maşinii altei persoane, în urma unei dispute, în 2004, cu privire la un loc de parcare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/us-navy-vrea-sa-consolideze-verificarile-in-domeniul-securitatii-dupa-atacul-de-la-washington-11384940
11384940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.