UPDATE: Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa lui Florin Iordache care modifică Legea de funcţionare a CCR/ Opoziţia ameninţă că va ataca legea la CCR

Postat la 27 martie 2019 41 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Florin Iordache, care prevede instituirea unui termen de maximum 15 zile în care hotărârile Parlamentului pot fi atacate la Curtea Constituţională, după publicarea acestora în Monitorul Oficial.

UPDATE: Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa lui Florin Iordache care modifică Legea de funcţionare a CCR/ Opoziţia ameninţă că va ataca legea la CCR

Propunerea legislativă pentru completarea art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a fost adoptată în plenul Camerei Deputaţilor cu 168 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

 

Iniţiativa reglementează procedura de sesizare a Curţii Constituţionale în privinţa actelor Parlamentului, stabilind un termen de sesizare de maximum 15 zile de la publicarea acestora, potrivit expunerii de motive.

 

„Sesizarea Curţii Constituţionale asupra hotărârilor plenului Senatului, plenului Camerei Deputaţilor şi al celor două Camere ale Parlamentului se formulează în maximum 15 zile de la publicarea acestora în Monitorul Oficial”, prevede proiectul de lege.

 

Iniţiatorul, deputatul PSD Florin Iordache, susţine în expunerea de motive că „sesizarea Curţii Constituţionale asupra hotărârilor plenului Senatului, plenului Camerei Deputaţilor şi al celor două Camere ale Parlamentului se formulează în maximum 15 zile de la publicarea acestora în Monitorul Oficial”.

 

Comisia juridică a întocmit un raport de admitere a propunerii legislative, cu amendamente.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
ccr,
camera deputatilor,
deputati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.