Unul dintre principalii jucători din piaţa locală de ride-sharing lansează un nou serviciu la Timişoara

Autor: Andra Stroe Postat la 22 octombrie 2020 78 afişări

Unul dintre principalii jucători din piaţa locală de ride-sharing lansează un nou serviciu la Timişoara

Uber a hotărât extinderea serviciului Uber Green, cu vehicule 100% electrice, cu zero emisii, în Timişoara.

Timişoara este al doilea oraş din România în care serviciul Uber Green este disponibil, după lansarea acestuia în Bucureşti, acum 2 ani. De la lansare şi până în prezent, peste 225.000 de pasageri din capitală au optat pentru această variantă de transport. Din luna iulie, în Bucureşti, Uber a integrat în aplicaţie şi serviciul de trotinete electrice Lime, pentru călătorii cu zero emisii.

În prezent, în Timişoara, pe aplicaţia Uber există 63 maşini electrice, cu un timp mediu de aşteptare de 5 minute.

În Europa, Uber oferă opţiuni de transport electric în peste 40 de oraşe, inclusiv în Paris, Londra, Amsterdam, Lisabona, Porto şi Viena, şi plănuieşte să lanseze serviciul Green în aproximativ 60 de oraşe noi până la sfârşitul anului viitor.

Până la finalul anului 2025, compania şi-a propus ca 50% din kilometri parcurşi în cele 7 capitale europene să fie realizate în vehicule cu zero emisii, în urma încheierii unor parteneriate cu diverşi jucători din industrie şi a unor fonduri de 800 milioane de dolari, pe care şoferii le pot folosi pentru a-şi achiziţiona maşini electrice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
serviciu,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.