Unul dintre cele mai mari oraşe din lume intră în carantină în timp ce Europa se relaxează. Creştere a cazurilor de COVID cu varianta Delta

Postat la 07 iulie 2021 272 afişări

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume intră în carantină în timp ce Europa se relaxează. Creştere a cazurilor de COVID cu varianta Delta

Premierul statului New South Wales, cu capitala la Sydney, a cerut, miercuri, prelungirea carantinei cu o săptămână.

Decizia a fost luată în contextul apariţiei de cazuri noi în oraşul care se confruntă deja cu infecţiile cu varianta Delta.

Iniţial, carantina ar fi trebuit să fie ridicată vineri, 9 iulie. În timp ce Australia înăspreşte măsurile, Europa se relaxează.

Sydney, casa a o cincime din populaţia totală a Australiei, a intrat în carantină în 26 iunie, odată cu creşterea cazurilor de COVID cu varianta Delta, după încetinirea campaniei de vaccinare. Iniţial, carantina ar fi trebuit să fie ridicată vineri, 9 iulie, însă a fost prelungită până în 16 iulie.

„Această tulpină Delta a schimbat jocul, este extrem de transmisibilă şi mult mai contagioasă decât orice altă formă a virusului.”, a spus premierul Gladys Berejiklian.

Sydney se confruntă cu cea mai dură epidemie din acest an, depăşind 350 de infecţii de la primul caz detectat, în urmă cu trei săptămâni, la un şofer de limuzină care transporta echipajele companiilor aeriene, potrivit Reuters.

Un total de 27 de cazuri noi au fost raportate miercuri, în New South Wales, o creştere de la 18 cazuri cu o zi înainte. Dintre cazurile noi descoperite, 20 au fost raportate la persoane care se aflau în izolare, în timp ce restul de şapte cazuri au fost descoperite la persoane care au petrecut timp în comunitate.

Carantina, anchetele epidemiologice şi respectarea măsurilor antiepidemice de către comunitate au ajutat Australia şi în trecut să limiteze efectele COVID-19, raportând un total de 30.800 de cazuri şi 910 decese, de la începutul pandemiei.

Citiit mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
sydney,
delta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.