Unul dintre cele mai iubite produse denumit şi al doilea cel mai valoros „aur negru“ al planetei după petrol se transformă într-o adevărată religie. Miliarde de oameni îl consumă zilnic

Postat la 10 septembrie 2019 1142 afişări

Unul dintre cele mai iubite produse denumit şi al doilea cel mai valoros „aur negru“ al planetei după petrol se transformă într-o adevărată religie. Miliarde de oameni îl consumă zilnic

Cafeaua este, pentru unii, o adevărată religie. Nu degeaba această licoare a devenit al doilea cel mai valoros „aur negru“ al planetei după petrol. Pentru alţii este primul gând atunci când se trezesc dimineaţa. Chiar înainte de persoana iubită. Mai sunt şi aceia care afirmă că sunt îndrăgostiţi de aromă, dar se ţin totuşi departe de gust. Asta doar pentru că nu au savurat o cafea adevărată, iar cunoscătorii pot să confirme.

Pentru toţi cei mai sus menţionaţi, dar nu numai, După Afaceri Premium a decis să pornească într-o „expediţie“, alături de De’Longhi România şi de specialiştii în domeniu pentru a afla cum arată reţeta cafelei perfecte şi cum poate fi ea preparată acasă, zi de zi.

Unora le place cu lapte. Alţii o preferă cu o brumă de zahăr. Unii zic că nimic nu-i mai bun ca un espresso simplu, clasic, ca la mama lui. Până la urmă, reţeta cafelei perfecte e subiectivă, lăsându-se ajustată de gusturile consumatorului. Nimic diferit de gastronomie, artă sau modă.

Un barista o poate prepara şi ajusta cât ai clipi, mai ales dacă vorbim de un adevărat maestru al cafelei, care a ajuns să dezbrace produsul de orice secret. Îi ştie culoarea, aroma după prăjire şi chiar comportamentul din ceaşcă. Acasă însă, când ne vedem faţă în faţă cu atât de multe necunoscute - mai ceva ca în liceu la orele de matematică -, problema se pune altfel. Cum se pot transforma boabele maronii de cafea într-o licoare care încântă spirite şi descântă minţi?

„Sunt trei elemente - espressorul, laptele şi cafeaua - care joacă un rol foarte important în stabilirea unei reteţe aproape perfecte de cafea. Spun reţetă «aproape perfectă» întrucât cea perfectă nu cred că există, deoarece depinde foarte mult de percepţia fiecăruia“, explică Robert Tancău, barista la Zissou Coffee Shop, o cafenea de specialitate amplasată la intrarea în cochetul cartier Cotroceni.

Atunci când vorbim despre un espresso preparat acasă, dar nu numai, espressorul este cel mai important element, crede Roxana Dumitru, marketing director al operaţiunilor locale ale producătorului italian de electrocasnice mici De’Longhi România.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
elemente,
obtinere,
refuz,
retete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.