Presiuni în PSD pentru promovarea de către Guvern a desfiinţării pensiilor speciale

Postat la 10 septembrie 2019 249 afişări

Şeful Comisiei de control al SIE, deputatul Mihai Weber, susţine că, în cazul în care în Parlament iniţiativa desfiinţării pensiilor speciale va fi amânată, Guvernul ar trebui să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanţă de urgenţă.

Presiuni în PSD pentru promovarea de către Guvern a desfiinţării pensiilor speciale

Potrivit deputatului, care este şi şeful Comisiei de control al SIE, iniţiativa este depusă în Parlament şi îşi doreşte să fie discutată în regim de urgenţă.

„De asemenea, fac un apel către Guvernul României, ca în cazul în care în Parlament această iniţiativă o să fie amânată, din diverse motive, să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanţă de urgenţă. Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie!", adaugă deputatul.

Actul normativ privind supraimpozitarea pensiilor speciale nu a ajuns pe masa Guvernului pentru că nu era pe legea de abilitare şi nu putea face obiectul unei ordonanţe de urgenţă, declara joi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Eugen Teodorovici a depus la Senat, în calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede şi taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte iniţial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii speciale,
guvern,
promovare,
desfiintare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.