Raport: Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, numit în funcţie prin delegaţie, nu prin concurs sau examen

Postat la 09 septembrie 2019 59 afişări

Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a fost numit în funcţia de director executiv prin delegaţie, nu prin concurs sau examen, nerespectându-se astfel prevederile legale în vigoare, potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, obţinut de MEDIAFAX.

Raport: Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, numit în funcţie prin delegaţie, nu prin concurs sau examen

Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac a fost numit în funcţia de director executiv al instituţiei în 2013 „fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, după cum se arată în Raportul privind verificarea efectuată la nivelul Agenţiei Naţionale de Transplant de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în decembrie 2018. Deac a fost numit în funcţie prin delegaţie, nu prin concurs sau examen pentru ocuparea postului.

„Din adresa ITM Bucureşti reiese că încheierea contractului individual de muncă al dnului. prof.dr. Radu Deac de către Agenţia Naţională de Transplant nu a respectat prevederile legale în vigoare, aceasta se putea realiza doar în condiţiile în care exista un concurs/examen pentru ocuparea postului, iar noţiunea de numire cu delegaţie nu are suport juridic prevăzut în Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, republicată. Prevederi legale nerespectate: Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, republicată. Persoane responsabile: Fosta conducere a Agenţiei Naţionale de Transplant", se arată în raport.

Raportul de control privind verificarea efectuată la nivelul Agenţiei Naţionale de Transplant de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în decembrie 2018 precizează în concluziile sale o serie de nereguli identificate la nivelul Agenţiei.

Potrivit datelor raportului citat, tematica acţiunii de control a vizat verificarea modului de aducere la îndeplinire a atribuţiilor funcţionale vizând coordonarea, supravegherea, aprobarea şi implementarea oricăror dispoziţii privind activitatea de transplant ce revin Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), verificarea modului în care au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite prin raportul de control, dar şi alte aspecte considerate relevante în urma verificărilor efectuate.

În ceea ce priveşte numirea prof.univ.dr. Radu Deac în funcţia de director executiv la Agenţia Naţională de Transplant în decembrie 2013, în concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a fost consemnată nerespectarea mai multor prevederi legale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agentie,
transplant,
raport,
numire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.