HAOS la una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu zboruri şi în România: Aproape toate cursele companiei au fost anulate

Autor: Andra Stroe Postat la 09 septembrie 2019 2942 afişări

HAOS la una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu zboruri şi în România: Aproape toate cursele companiei au fost anulate

În mod normal, într-o dimineaţă de luni terminalul 5 al aeroportului londonez Heathrow ar fi plin de oameni, fie turişti care pleacă în vacanţă, fie oameni de afaceri care se grăbesc către o şedinţă de business. Astăzi, aeroportul seamănă mai degrabă cu un oraş fantomă, şi asta din cauza grevei de 48 de ore a piloţilor British Airways.

Personalul depăşeşte cu mult numărul de pasageri, iar panoul de zboruri arată doar 10 curse pleacă pentru în întreaga zi. Chiar şi cafenelele sunt aproape pustii. Zeci de mii de pasageri au fost avertizaţi să nu meargă la aeroport astăzi, circa 1.700 de zboruri fiind anulate din cauza grevei.

Potrivit Mediafax, piloţii British Airways (BA) au notificat luna trecută compania aeriană că urmează trei zile de grevă în luna septembrie, prima situaţie de acest fel în cadrul uniunii piloţilor BA. Reprezentanţii companiei avertizează că o nouă grevă va urma în data de 27 septembrie.

„British Airways a pierdut încrederea piloţilor din cauza tăierii tăierii costurilor şi a faptului că managementul vrea să stoarcă şi ultimul penny de la clienţi şi angajaţi”, a declarat Brian Strutton, secretarul general al asociaţiei aeriene a piloţilor britanici, citat de BBC, adăugând că greva va costa compania cu mult mai mult decât dacă ar fi direcţionat fondurile necesare în rezolvarea acestei situaţii înainte de a e ajunge aici. Strutton a adăugat că „este timpul să revin la masa de negocieri şi să punem la dispoziţie o ofertă serioasă care să pună capăt acestei dispute".

Mii de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe rutele şi planurile de transport, iar compania a fost criticată pentru modul în care a gestionat comunicarea cu pasagerii înaintea grevei piloţilor. Reprezentanţii British Airways spun însă că acţiunea de protest a piloţilor este nejustificată şi că oferta salarială este corectă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piloti,
greva,
aeroport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.