Unu din zece români nu îşi permite să îşi încălzească locuinţa

Autor: Ramona Cornea Postat la 06 ianuarie 2021 50 afişări

Circa 9,3% dintre români îşi permi­teau să îşi încălzească locuinţa cores­punzător în anul 2019, în scădere cu 0,3 puncte pro­cen­tuale faţă de anul pre­ce­dent, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

Unu din zece români nu îşi permite să îşi încălzească locuinţa

În ultimii 10 ani, procentul românilor care nu îşi permit să îşi încălzească locuinţa a scăzut de la 20% la 9,3% ♦ Cea mai mare scădere a acestei valori a fost înregistrată între 2010 şi 2011, de 4,5 puncte procentuale, de la 20,1% la 15,6%.

Circa 9,3% dintre români îşi permi­teau să îşi încălzească locuinţa cores­punzător în anul 2019, în scădere cu 0,3 puncte pro­cen­tuale faţă de anul pre­ce­dent, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

În ultimii 10 ani, pro­cen­tul românilor care nu aveau resursele necesare să îşi încăl­zeas­că locuinţa a scăzut con­stant, de la 20,1% în 2010 la 9,3% în 2019. Cea mai mare scă­dere a acestei va­lori a fost înregistrată în­tre 2010 şi 2011, de 4,5 punc­te procentuale, de la 20,1% la 15,6%.

În clasamentul ţărilor eu­ro­pene cu cele mai mari pro­cente ale populaţiei care nu îşi permite încălzirea co­res­punzătoare a locuinţei, Ro­mânia este pe poziţia a şa­sea, fiind depăşită de ţări pre­cum Bulgaria, Lituania, Cipru, Portugalia, Grecia şi Italia.

În 2019, 6,9% din popu­laţia Uniunii Euro­pene a declarat că nu îşi permite să-şi încălzească suficient casa. Această pondere a atins punc­tul culminant în 2012 (10,8%) şi a scăzut continuu în anii următori.

Situaţia din statele mem­bre ale Uniunii Eu­ro­pe­ne variază. Cea mai mare par­te a persoa­nelor care au spus că nu-şi permit să-şi păs­treze casa în mod adec­vat la cald a fost înregistrată în Bulgaria (30,1%), urmată de Lituania (26,7%), Cipru (21,0%), Portugalia (18,9%), Grecia (17,9 %) şi Italia (11,1%).

În ceea ce priveşte Bulgaria, rata celor care nu îşi permit să îşi în­călzească locuinţele a scăzut cu 36,4 puncte pro­cen­tuale în ultimii 10 ani, de la 66,5% în 2010 la 30,1% în 2019.

La polul opus, cele mai mici pon­deri, de în jur de 2%, s-au înregistrat în Finlanda, Austria, Sue­dia, Slovenia, Luxemburg, Estonia şi Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinta,
romani,
permisiune,
scadere,
puncte,
eurostat

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Mediafax
Elon Musk este dispus să ofere 100 de milioane de dolari pentru cea mai eficientă tehnologie de captare a carbonului Elon Musk este dispus să ofere 100 de milioane de dolari pentru cea mai eficientă tehnologie de captare a carbonului
Probleme în prima zi de mandat pentru Joe Biden. Preşedintele a fost criticat pentru că a încălcat un ordin executiv pe care-l aprobase cu câteva ore înainte
MonitorulApararii
Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber
Armata turcă decimată de Erdogan. Alţi peste 200 de militari au fost reţinuţi marţi. În ultimii patru ani, peste 20.000 de militari au fost daţi afară sau arestaţi
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Operaţiunea „Mioriţa” COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Operaţiunea „Mioriţa”
COMENTARIU Valeriu Şuhan Cum să-ţi dai cu dreptu-n dreptu’...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.