Unora le merge chiar foarte bine

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 ianuarie 2013 25 afişări

Marile bănci americane JP Morgan şi Goldman Sachs au raportat profituri solide în această săptămână, ca urmare a performanţei diviziilor de investment banking, cele mai rentabile din domeniul financiar la ora actuală.

JP Morgan a avut anul trecut un profit de 5,7 mld. dolari, cu 54% mai mare decât în 2011, iar profitul Bank of America şi al Goldman Sachs s-a triplat, ajungând la 4,2 mld. dolari, respectiv 2,9 mld. dolari. Cu toate acestea, remuneraţia şefului JP Morgan, Jamie Dimon, a fost redusă la jumătate, respectiv la 11,5 mil. dolari, întrucât acţionarii au fost nemulţumiţi de felul cum Dimon a gestionat scandalul "Balenei din Londra" - traderul londonez care a provocat băncii o pierdere de 2 mld. dolari.

În privinţa Goldman Sachs, aceasta a încercat să amâne până în aprilie plata unora dintre bonusurile pentru executivii din Marea Britanie, întrucât atunci intră în vigoare o serie de reduceri de taxe, însă scandalul generat, inclusiv cu critici din partea Băncii Angliei, a făcut banca să renunţe la idee.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unora-le-merge-chiar-foarte-bine-10498597
10498597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.