Universal Studios International a dat în judecată TVR şi cere daune de 11 milioane de dolari

Postat la 18 august 2011 17 afişări

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi cere daune de 11 milioane de dolari de la TVR, care nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune.

Procesul a fost intentat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, potrivit The Hollywood Reporter.

Societatea Româna de Televiziune a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani şi nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România şi Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy" şi "Do the Right Thing", şi a unor seriale TV, printre care se numără "30 Rock" şi "Battlestar Galactica".

TVR este însă acuzată că nu a respectat contractul cu Universal Studios International şi nu a plătit sumele aferente înţelegerii, după expirarea termenului de plată. Atunci când Universal s-a plâns de această situaţie, în prima parte a acestui an, TVR a plătit o sumă mică de bani, însă "nici măcar pe departe" suficientă, susţin reprezentanţii Universal Studios.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/universal-studios-international-a-dat-in-judecata-tvr-si-cere-daune-de-11-milioane-de-dolari-8630954
8630954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.