Unii investitori s-ar putea să fi aflat deciziile Fed înainte ca acestea să fie anunţate

Postat la 14 mai 2014 26 afişări

Unii investitori s-ar putea să fi aflat în perioada 1997-2013 schimbările în politica Rezervei Federale a SUA (Fed) înainte ca acestea să fie anunţate şi au profitat prin tranzacţii care speculau informaţiile ce urmau să devină publice.

Unii investitori s-ar putea să fi aflat deciziile Fed înainte ca acestea să fie anunţate

 Datele privind tranzacţiile derulate în intervalul analizat arată mişcări de preţ anormal de mari la ordinele de vânzare şi cumpărare pe bursa americană, "semnificative statistic şi în direcţia deciziei" Fed, se arată în studiul realizat de cercătătorii Gennaro Bernile, Jianfeng Hu şi Yuehua Tang de la Universitatea de Management din Singapore, potrivit unui studiu citat de Bloomberg.

Variaţiile de preţ au avut loc în perioada scurtă de timp de la momentul în care jurnaliştii au primit sub embargo comunicatul privind decizia Fed şi până la anunţarea publică a informaţiei.

În zilele în care deciziile conducerii Fed au luat prin surprindere analiştii, calculele simple arată că profiturile obţinute de pe urma accesului mai rapid la informaţie au ajuns până la 256 milioane de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unii-investitori-s-ar-putea-sa-fi-aflat-deciziile-fed-inainte-ca-acestea-sa-fie-anuntate-12624980
12624980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.