Ungaria nu are planuri să naţionalizeze companii de utilităţi, dar vrea să cumpere acţiuni

Postat la 23 septembrie 2013 43 afişări

Ungaria nu intenţionează să naţionalizeze furnizorii de utilităţi, dar statul va analiza toate ofertele actualilor proprietari de a vinde participaţii la aceste companii, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta.

Ungaria nu are planuri să naţionalizeze companii de utilităţi, dar vrea să cumpere acţiuni

 Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, la postul public de radio, că statul negociază răscumpărarea a 6-7 companii de utilităţi privatizate în trecut, iar o lege prin care furnizorii de servicii de utilităţi publice vor deveni companii nonprofit ar putea să ajungă în parlament în primăvară.

"În perioada comunistă, procesul se numea într-adevăr naţionalizare, dar în situaţia actuală nu putem discuta de expropriere", a declarat purtătorul de cuvânt, citat de portalul Politics.hu. Reprezentantul guvernului a comentat reacţii ale presei şi partidelor din Ungaria la declaraţiile de vineri ale premierului.

În multe ţări din Europa de Vest în care acţionarii privaţi şi-au vândut participaţiile iar statul a fost dispus să investească în acest sector, "cele două idei s-au întâlnit", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ungaria-nu-are-planuri-sa-nationalizeze-companii-de-utilitati-dar-vrea-sa-cumpere-actiuni-11380526
11380526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.