Unele maşini donate recent Guvernului Moldovei s-au defectat, Ponta promite că va suporta reparaţia

Autor: Alexandru Moise Postat la 26 martie 2015 37 afişări

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, l-a informat pe premierul Victor Ponta, în contextul vizitei la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului din Chişinău, că unele dintre maşinile donate recent de România s-au defectat şi necesită reparaţii, Ponta spunând că partea română va suporta costul.

"Să le luăm la Iaşi, să le reparăm noi, sau să le reparaţi şi să vă decontăm ce e de plătit", i-a spus Ponta ambasadorului moldovean, după ce a aflat problema.

Acesta a mulţumit, precizând că o va informa pe "doamna ministru" (Monica Babuc, ministrul Culturii din Republica Moldova-n.r.).

Întrebat ulterior de MEDIAFAX care sunt problemele semnalate, ambasadorul Republicii Moldova a fost evaziv în explicaţii, precizând doar că s-au defectat "nişte piese" ale unor autobuze donate de România unor teatre din Republica Moldova.

În luna octombrie a anului trecut, Guvernul României a donat aproape 140 de autovehicule pentru şcolile, instituţiile publice şi teatrele din Republica Moldova, ceremonia de donare fiind organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în prezenţa prim-miniştrilor Republicii Moldova şi României, Iurie Leancă şi Victor Ponta.

În total, au fost donate 100 de microbuze pentru şcoli, trei autobuze pentru teatre şi 35 de automobile pentru instituţiile publice din Moldova.

Prim-ministrul moldovean a mulţumit atunci Executivului de la Bucureşti pentru acest gest de prietenie şi a apreciat că donaţia va contribui la modernizarea Republicii Moldova.

Anterior, în luna august, Guvernul român donase alte 15 automobile, valoarea totală a donaţiei ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
REPUBLICA MOLDOVA,
/actualitate/unele-masini-donate-recent-guvernului-moldovei-s-au-defectat-ponta-promite-ca-va-suporta-reparatia-14060334
14060334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.