Trei membri ai unei celule care recruta pentru gruparea Stat Islamic, arestaţi în Italia şi Albania

Autor: Ioana Bojan Postat la 25 martie 2015 53 afişări

Trei persoane au fost arestate în Italia şi Albania, miercuri, într-o operaţiune de anihilare a unei celule de extremişti islamişti care făceau propagandă şi recrutau jihadişti pentru gruparea Stat Islamic, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

Potrivit surselor citate de ANSA, operaţiunea este rezultatul unei lungi investigaţii desfăşurate de poliţia antiteroristă italiană.

Suspecţii din Italia au fost arestaţi în provincia Torino. Poliţia a percheziţionat proprietăţi ale unor persoane suspectate că ar fi susţinători ai grupării Stat Islamic din regiunile Lombardia, Piemonte şi Toscana.

Printre persoanele arestate se află un italian în vârstă de 20 de ani de origine marocană, suspectat că ar fi autorul unui document de 64 de pagini de propagandă pentru Gruparea Stat Islamic, care a fost publicat recent pe Internet, au precizat sursele citate.

Documentul, care a fost detectat de autorităţi la 28 februarie, prezenta versiunea grupării Stat Islamic cu privire la acţiunile acesteia în Irak şi Siria şi despre cum îşi apără susţinătorii şi îşi pedepseşte inamicii. Tânărul ar fi pregătit documentul de propagandă încă din noiembrie, acesta vizând publicul italian, potrivit anchetatorilor. Textul a fost publicat de mai multe persoane pe Facebook şi alte site-uri.

Celelalte două persoane arestate sunt cetăţeni albanezi, unchi şi nepot, unul dintre ei locuind în Albania şi celălalt în provincia Torino.

Cele trei persoane arestate ar fi fost în contact prin telefon şi Facebook cu Anas El Abboubi, unul dintre zecile de luptători străini ai grupării Stat Islamic care au legături cu Italia. El Abboubi s-ar afla în prezent în Siria. El a fost arestat în iunie 2013, fiind ulterior eliberat de instanţă. Înainte de a pleca în Siria, el a vizitat Albania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
STAT ISLAMIC,
TERORISM
/actualitate/trei-membri-ai-unei-celule-care-recruta-pentru-gruparea-stat-islamic-arestati-in-italia-si-albania-14054119
14054119
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.