Unde se fac cele mai multe angajări. „Textiliştii“, pe primul loc

Postat la 03 august 2010 20 afişări

Aproape o treime din cele 10.475 de locuri de muncă oferite săptămâna aceasta de companii prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt în industria uşoară, potrivit datelor ofi-ciale, însă nici vorbă de un reviriment al acestui domeniu, avertizează reprezentanţii industriei.

În total, în jur de 3.000 de joburi sunt disponibile săptămâna aceasta la producătorii de textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte din toată ţara, cele mai multe pentru posturi de confecţioneri-asamblori articole din textile (1.448). De altfel, în ultimul an, cele mai numeroase oferte au venit din acest domeniu.

Nevoia de personal nu se traduce însă printr-o redresare a acestui domeniu în plină recesiune, pe seama unei cereri în creştere, ci arată doar deficitul de personal pregătit, spun patronii, care se plâng că şcolile de meserii nu ţin cont de realitatea din piaţă.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unde-se-fac-cele-mai-multe-angajari-textilistii-pe-primul-loc-6754461
6754461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.