Unde se duc pavilioanele când se duc

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 iunie 2015 170 afişări

Pavilioanele temporare create de artişti şi arhitecţi la invitaţia Serpentine Gallery din Londra sunt admirate de vizitatorii instituţiei după care aceasta le găseşte altă întrebuinţare.

Unde se duc pavilioanele când se duc

Unele ajung la colecţionari privaţi, bucuroşi să se laude cu ele. Altele, scrie The Guardian, rămân în atenţia publicului o perioadă mai lungă. Printre ele se numără oul spaţial al lui Smiljan Radic, achiziţionat de galeria Hauser and Wirth, cel creat de Daniel Libeskind în 2001, care a reapărut la Cork, când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană în 2005, ori cel creat de Toyo Ito şi Cecil Balmond în 2002, actualmente restaurant pe plajă al Hotelului Le Beauvallon de pe Coasta de Azur. Primul pavilion construit la cererea Serpentine Gallery şi semnat Zaha Hadid a fost utilizat de Royal Shakespeare Company pentru reprezentaţii, după care a ajuns să găzduiască nunţi, discoteci în aer liber şi diverse alte evenimente.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unde-se-duc-pavilioanele-cand-se-duc-14489447
14489447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.