Gadgeturi de decor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 iunie 2015 169 afişări

Obiecte din anii ’80 - ’90 pe care unii le aruncă dar pe care alţii le păstrează ca amintiri din tinereţe sau copilărie îşi pot găsi o nouă întrebuinţare în mâinile unor oameni talentaţi, scrie New York Times.

Gadgeturi de decor

Unii dintre aceştia, aşa cum este o artistă din Chicago, Erika Iris Simmons, ”pictează„ portrete de celebrităţi nu cu pensula, ci cu bucăţi de bandă luată din casete audio sau video vechi. Tot cu casetele vechi se joacă şi un arhitect din Los Angeles, Chris McCullough, care creează portrete sau mozaicuri folosind ca materie primă nu banda, ci casetele în sine.

Nu sunt uitate nici consolele de joc cândva multiubite sau perifericele lor. Dacă nu mai funcţionează sau nu se mai doreşte utilizarea lor pentru scopul iniţial, ele pot fi transformate în obiecte utile. Un utilizator al platformei de shopping online Etsy, Jeff Farber, propune lămpi confecţionate din console PlayStation 1 sau Nintendo 64 ori din controllere pentru ele sau încărcătoare pentru iPhone confecţionate tot din controllere de console de jocuri video.

Nici calculatoarele vechi nu scapă de şansa la o nouă viaţă, dar cu altă utilitate. Modele de altădată de calculatoare Apple au fost transformate în pătuţuri pentru animale de companie, cutii de scrisori sau de şerveţele, ba chiar, în cazul modelelor colorate de iMac lansate în 1998, în acvarii pentru peşti. Până şi piese ca plăcile de bază sau hard diskurile pot deveni ceasuri de birou sau de perete în mâinile pricepute ale unor întreprinzători.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/gadgeturi-de-decor-14489468
14489468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.